Dobrý den,

zveme Vás na koncert Střídmých Klusáků…

Svérázná pražská kapela Střídmí klusáci v kulisách višní se po tvůrčí odmlce vrací na „pódium, které znamená prkno“.

Veselí chlapci hrající smutné písně plné lásky a naděje, která umře naposled. Jsou 4 a v rukávech schovávají gejzíry emocí a salvy třeskutého humoru.

Kapela hraje výhradně vlastní autorskou tvorbu, ve které propojuje hudbu s divadlem, poezií a stand-up comedy. „Klusácké“ koncerty nejsou jen hudební podívanou, odehrávají se při nich etudy ve slam poetry i herecké situace. „Improvizujeme, někdy s pointou, někdy bez. Často právě to, že pointu postrádáme, je pointou samou,“ vysvětluje jeden z chlapců.

Osobou, která stojí za vznikem kapely a dodnes ji vede, je herec, zpěvák Jakub Folvarčný – člověk, který prý dokáže napsat desku přes noc; textař píšící jako lusknutím prstů ve verši volném i vázaném. Druhým mužem „Klusáctva“ je Václav Jelínek, v kapele kytarista, jinak herec a performer. Na koncertech Klusáků ovšem žongluje jen v případech nejvyšší nouze, například v okamžicích, kdy muzikantům při improvizacích na pódiu teče mezi písničkami do bot. Za bicí soupravu usedá Jan Mocík, člověk mnoha talentů, jinak též houslista a zpěvák.Autorem téměř veškeré hudby je pak David Hlaváč – klavírista a skladatel, který souhru čtyř vyhraněných osobností téměř výhradně chválí.

http://bandzone.cz/stridmiklusacivkulisachvisni

Kdy: v pátek 18. 5. 2018 od 19.30 hodin
Kde: CAFÉ Jazzová osvěžovna

Vstupné 100 Kč / studenti 50 Kč

Přijďte se pobavit, těšíme se na Vás

Stanislav a Magda Křížkovi

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest