100 frydlantsko head bourka hory lide 2024 A freedlantsko 2024 liberecky kraj

Dramatický okamžik zasáhl skupinu turistů na polské straně Jizerských hor, když blesk udeřil do jejich středu. Sedm dětí a šest dospělých bylo zraněno v důsledku tohoto náhlého úderu. Podle portálu wyborcza.pl se tři ze zraněných nacházejí s popáleninami v nemocnici, avšak nejsou v ohrožení života. Ostatní byli po lékařské prohlídce propuštěni.

„Skupina čítala 24 osob, včetně dětí,“ uvedl Adam Tkocz, náčelník krkonošské skupiny polské horské služby GOPR, podle agentury PAP. „Jednalo se o jeden zájezd. Blesk zasáhl část skupiny, všechny jsme evakuovali do Świeradówa Zdróje.“

Kromě tří hospitalizovaných osob již ostatní zranění mohli po ošetření a důkladném lékařském vyšetření odejít domů.

Záchranáři obdrželi hlášení o nehodě ve čtvrtek kolem 14. hodiny. „V této oblasti nebyla zaznamenána žádná bouřka, takže se jednalo pravděpodobně o ojedinělý blesk,“ uvedl mluvčí hasičského sboru ve Vratislavi. „Na místo jsme vyslali pět jednotek hasičů,“ dodal s tím, že mezi zasaženými byli i děti s postižením.

Záchranáři z Jelení Góry, kteří zasahovali na místě, uvedli, že první informace hovořily o čtyřech zasažených lidech. „Když dorazily posádky sanitek, zjistily, že se jedná o více než dvě desítky lidí, a proto jsme museli vyslat posily,“ poznamenal Piotr Bednarek, mluvčí záchranné služby v Dolnoslezském vojvodství.

Zdroj: Novinky.cz

Letošní Kunratická stopa se těšila velkému zájmu

Letošní Kunratická stopa se těšila velkému zájmu

Kunratickou stopu si letos nenechaly ujít dvě stovky nadšených účastníků. Na fáborky vyznačenou trasu se dopoledne vydalo celkem 103 dětí v doprovodu 96 dospěláků. Během pěti kilometrového pochodu návštěvníci postupně plnili nejrůznější úkoly na celkem 10 kontrolách....

číst více

Pin It on Pinterest