2186 1935 petr bima 0004 2024 06 23 020120 petr bima cz freedlantsko eu 1

Sobota 22. června 2024 byla pro Kunratice dnem plným adrenalinu a radosti, když se zde konal již 20. ročník hasičské soutěže “O pohár obce Kunratice”. Za nádherného počasí se v 15 hodin sešlo 5 mužských a 3 ženská družstva, aby změřila své síly v disciplíně požární útok. Na start Floriánkova překážkového běhu pro jednotlivce se postavilo 11 mužů a 6 žen, což slibovalo skvělou podívanou. Po celé odpoledne panovala mezi soutěžícími příjemná a povzbuzující nálada, která podtrhovala přátelský charakter celé akce.

Jako první přišly na řadu požární útoky, po nichž následovaly běhy jednotlivců. Největší radost měl Sbor dobrovolných hasičů z Lužce. Nejvyšší poháry si za své výkony totiž odvezly oba jejich týmy, které získaly zlato v obou kategoriích – jak mezi muži, tak mezi ženami.
V ženské kategorii se na druhém místě umístil tým Pertoltice “B”, zatímco bronzovou příčku obsadily jejich kolegyně z Pertoltic “A”. Mezi muži si stříbro odvezli hasiči z Heřmanic, kteří předvedli velmi solidní výkon, a bronz putoval do Horní Řasnice.
Celkové pořadí soutěžních družstev bylo následující:

MUŽI

1. Lužec 23:30 s
2. Heřmanice 25:05 s
3. Horní Řasnice 29:96 s
4. Kunratice 30:53 s
5. Pertoltice 35:74 s

ŽENY

1. Lužec 32:06 s
2. Pertoltice „B“ 33:33 s
3. Pertoltice „A“ 37:35 s

Účastníci se po požárních útocích pustili do Floriánkova překážkového běhu. Letošního „Floriánka“ se účastnil rekordní počet jednotlivců. Na náročné trati se představilo celkem 17 odvážných závodníků i závodnic a všichni dorazili do cíle. Výsledková listina jednotlivců po doběhnutí posledního závodníka vypadala následovně:

MUŽI

1. Aleš Čepelík (SDH Pertoltice)
2. Jakub Hrnčíř (SDH Heřmanice)
3. Filip Kodeš (SDH Lužec)

ŽENY

1. Tereza Holanová (SDH Pertoltice)
2. Nelly Skalická (SDH Pertoltice)
3. Marie Müllerová (SDH Pertoltice)

I přes nižší účast ve srovnání s minulými ročníky byl letošní ročník bohatý na skvělé sportovní výkony a nezapomenutelné momenty. Organizátoři z řad kunratických hasičů ocenili všechny soutěžící za jejich nasazení a fair play přístup, a již nyní se těší na přípravu dalšího ročníku.

Velké poděkování patří nejen všem sborům dobrovolných hasičů a divákům, ale také domácím hasičům, kteří celou soutěž opět skvěle zorganizovali. Fotografie z celé akce pořídili Petr Bíma z portálu Freedlantsko.eu a Anežka Stecová, kteří zachytili nezapomenutelné okamžiky této vydařené akce.
Těšíme se na další ročník a doufáme, že se příští rok sejdeme v ještě větším počtu!

Ve Višňové ukázali podstávkové domy / Fotoreportáž

Ve Višňové ukázali podstávkové domy / Fotoreportáž

V neděli 26.května se Obec Višňová společně s některými majiteli podstávkových, či hrázděných domů poprvé připojila k projektu „Den otevřených podstávkových domů“, který každoročně pořádá a zajišťuje Nadace Umgebindehaus sídlící v Německu. Vše začalo ve Vísce, kde si...

číst více

Pin It on Pinterest