2024 07 02 222255 hasici lazne libverda frydlantsko

Dne 29. června 2024 SDH Lázně Libverda připravilo pro veřejnost od 12 do 15 hodin den otevřených dveří s možností volné prohlídky požární zbrojnice, techniky a celého zázemí. Od 16:00 hod. začala slavnostní oslava 140. výročí založení Sboru dobrovolných hasičů Lázně Libverda. Na tuto významnou událost byl pozván farář Pavel Andrš, který požehnal nejen zrekonstruované zbrojnici a sošce patrona hasičů sv. Floriána, ale i hasičské technice (Tatra T 148, velitelskému vozu Toyota Hilux a dopravnímu vozidlu Renault Trafic), sportovní zrenovované hasičské stříkačce PS 19 a samozřejmě celému sboru a jeho členům.

Poté následovalo poděkování starostovi obce Ing. Janu Pospíšilovi a zastupitelům obce za jejich podporu, za zrekonstruovanou hasičskou zbrojnici, renovovanou požární stříkačku pro požární sport a za nadcházející výměnu požární techniky. Jako projev vděčnosti obdržel starosta jubilejní plaketu ke 140. výročí založení sboru a pamětní medaili ke 160. výročí vzniku dobrovolných hasičů. Ostatní sbory v rámci okrsku Hejnice také obdržely tuto jubilejní plaketu jako znak spolupráce.

Následně byly předány ocenění jednotlivým členům sboru. Medailí “Za zásluhy” byli oceněni V. Šnajdr a V. Řezníček, medailí “Za příkladnou práci” byli oceněni Š. Hlinka, J. Rodr, J. Hardy a J. Mucha, a mladí hasiči P. Chmelík ml. a S. Hlinka obdrželi Čestná uznání sboru. Bývalým hasičům B. Chmelíkové, V. Hlinkové, L. Maděrové (roz. Hlinkové), S. Kostelníkovi, J. Šnajdrové, M. Veselé a J. Veselému byly předány pamětní listy. Pamětní list obdrželi také hasič K. Karras a farář P. Andrš.

Po předání ocenění následovalo skupinové památeční focení a oslava pokračovala volnou zábavou. Občerstvení si sbor zajistil sám vlastními silami – připravili 2 vepřové kýty, 45 chlebíčků, zákusky, 160 piv, 100 limonád, 30 nealkoholických piv Birell a 24 lahví Frisco. Zábava pokračovala až do pozdních nočních hodin. Počasí bylo nádherné, slunce svítilo jako na objednávku.

Zdroj textu: SDH Lázně Libverda a Jan Rodr
Pro SDH Lázně Libverda nafotil Petr Bíma, www.freedlantsko.eu, www.bima.cz

 

 

 

Ve Višňové ukázali podstávkové domy / Fotoreportáž

Ve Višňové ukázali podstávkové domy / Fotoreportáž

V neděli 26.května se Obec Višňová společně s některými majiteli podstávkových, či hrázděných domů poprvé připojila k projektu „Den otevřených podstávkových domů“, který každoročně pořádá a zajišťuje Nadace Umgebindehaus sídlící v Německu. Vše začalo ve Vísce, kde si...

číst více

Pin It on Pinterest