Oslava 155 výročí založení SDH Dolní Řasnice

V sobotu 22. června 2024 oslavil 155. výročí svého založení Sbor dobrovolných hasičů  v Dolní Řasnici, který je druhým nejstarším sborem ve frýdlantském výběžku. I přes nepřívětivé počasí během dopoledne byla oslava zahájena úvodní řečí pana starosty obce Marka Kratochvíla, následovaná hromadnou fotografií členů sboru. Celá oslava byla spjata s hasičskou tematikou.

Členové HZS Raspenava předvedli ukázku ve vyprošťování osoby z vozu, nejmladší členové sboru předvedli ukázku požárního toku a zahanbit se nenechali ani nejstarší členové.  Ti dokázali, že i ve svém věku a po dlouholeté absenci praxe s hasičskou technikou nezapomněli své dovednosti a předvedli nám, že požární útok stále s přehledem zvládají. Obě věkové kategorie sklidili u diváků velké ovace a pochvalu. Poté následovala spanilá jízda požárních vozidel od veteránů po nejmodernější stroje.

V průběhu celého dne byl připraven doprovodný program v podobě skákacího hradu, malování na obličej, tetování a srandovní štafety. Na své si přišli všechny věkové kategorie. V odpoledních hodinách zahrála k tanci a poslechu skupina Buffaloes , po které následovalo hasičské disco.

Sboru přeji další dlouhá léta fungování a jménem všech děkuji  tímto všem sponzorům za jejich podporu .

Lydie Burešová – starostka SDH Dolní Řasnice

Pro SDH Horní Řasnice nafotil Petr Bíma, www.freedlantsko.eu, www.reklama-frydlant.cz, www.bima.cz

 

Partneři a sponzoři této krásné akce:

 

A3 loga dolni rasnice
Ve Višňové ukázali podstávkové domy / Fotoreportáž

Ve Višňové ukázali podstávkové domy / Fotoreportáž

V neděli 26.května se Obec Višňová společně s některými majiteli podstávkových, či hrázděných domů poprvé připojila k projektu „Den otevřených podstávkových domů“, který každoročně pořádá a zajišťuje Nadace Umgebindehaus sídlící v Německu. Vše začalo ve Vísce, kde si...

číst více

Pin It on Pinterest