Solo pro Josefa 2024

Vzpomínkový koncert na výjimečného muzikanta, přítele, chalupáře a člověka Josefa Sehnoutku se letos poprvé uskutečnil v netradičních prostorách obecního areálu Jednička v Kunraticích. Sobotní odpoledne naplnily hudbou kapely Liberecký dixieland Old Stars a Valdštejnka. Ovace publika si zasloužila zpěvačka Gabriela Hradecká, která svým talentem zářila stejně jako na předchozích ročnících této úžasné kulturní a hudební akce. Valdštejnka opět roztančila nejen seniory a svými hity, stejně jako loni, získala nadšený ohlas publika.

Během koncertu starosta Kunratic Milan Götz, společně s místostarostou Miroslavem Liškou a za asistence místních dobrovolníků, slavnostně a s humorem uvedl do provozu nové toalety přestřižením pásky vytvořené z role toaletního papíru. Objekt Jednička, který nedávno přešel do vlastnictví obce, již třetím rokem ožívá díky iniciativě Jednička se probouzí. Tento skvělý počin se zaměřuje na revitalizaci historického selského dvora Jednička, který se nachází v malebné obci Kunratice na severu Čech. Po dlouhá léta tento krásný areál chátral, ale v srpnu 2022 se začal psát nový, nadějný příběh. Cílem je oživit tento cenný kus historie a vytvořit místo, kde se budou setkávat tradice s moderními prvky. Jednička by se měla stát srdcem obce – místem, kde se budou potkávat lidé, sdílet příběhy a vytvářet nové vzpomínky. Na webu www.jednicka.info se dozvíte více o probíhajících pracích, plánovaných akcích a možnostech zapojení se do tohoto jedinečného projektu.

Zdroj: Obecní úřad Kunratice
Pro OÚ Kunratice nafotil Petr Bíma, www.freedlantsko.eu, www.bima.cz

 

001 pepa sehnoutka 2024
Letošní Kunratická stopa se těšila velkému zájmu

Letošní Kunratická stopa se těšila velkému zájmu

Kunratickou stopu si letos nenechaly ujít dvě stovky nadšených účastníků. Na fáborky vyznačenou trasu se dopoledne vydalo celkem 103 dětí v doprovodu 96 dospěláků. Během pěti kilometrového pochodu návštěvníci postupně plnili nejrůznější úkoly na celkem 10 kontrolách....

číst více

Pin It on Pinterest