Kunratický Blešák / Září 2024

V sobotu 21. září 2024 se v areálu Jednička v Kunraticích konal premiérový bleší trh, který přitáhl pozornost místních obyvatel i přespolních návštěvníků. Pořadatelé si poslední letní sobotu nemohli přát lepší počasí – slunce jasně svítilo a venku bylo hřejivé teplo. Blešák se tak nesl v příjemné náladě, kterou svým fotoaparátem zachytil Petr Bíma.

Na bleší trh dorazilo v brzkých ranních hodinách zhruba 20 prodejců, kteří nabízeli pestrou paletu zboží. Návštěvníci mohli vybírat z rozličných pokladů, od starožitností a retro předmětů, přes ručně vyráběné řemeslné výrobky, až po stylové oblečení a doplňky. Ve výčtu prodejního zboží nechyběly knihy, hračky, nářadí, bylinné tinktury i sirupy či krásné minerály. Kupující nadchl i stánek s předměty vyrobené pomocí 3D tisku. Zkrátka každý si zde našel něco, co ho zaujalo.

Prodejci i kupující byli dle ohlasů s průběhem blešáku spokojeni. Prodejci ocenili zájem kupujících, který se odrazil v dobrých prodejních výsledcích. Kupující, kterých prošlo areálem odhadem kolem stovky, si zase pochvalovali možnost pořídit si originální kousky za příznivé ceny, a ještě si přitom užít příjemný den.

K dobré náladě přispělo i nabízené občerstvení. Místní hasiči vůní klobás na grilu lákali snad každého, kdo prošel dvorem Jedničky. Točené pivo či limonády byly ideálním společníkem po celou dobu akce. Lidé se zastavovali, povídali si a vychutnávali si společné chvíle.

Pořadatelé mohou být na svůj první bleší trh právem hrdí. Akce se vydařila nad očekávání, a to nejen díky krásnému počasí, ale především díky přátelské atmosféře, která zde panovala. Všichni se už teď těší na příští ročník, který jistě přinese další úžasné zážitky. Bleší trh v Kunraticích je živým důkazem toho, že i malé obce mohou pořádat skvělé akce, které přinášejí radost a tmelí společnost.

V Kunraticích 22. září 2024

Foto Milan Götz a Petr Bíma

Letošní Kunratická stopa se těšila velkému zájmu

Letošní Kunratická stopa se těšila velkému zájmu

Kunratickou stopu si letos nenechaly ujít dvě stovky nadšených účastníků. Na fáborky vyznačenou trasu se dopoledne vydalo celkem 103 dětí v doprovodu 96 dospěláků. Během pěti kilometrového pochodu návštěvníci postupně plnili nejrůznější úkoly na celkem 10 kontrolách....

číst více

Pin It on Pinterest