Září v Mariánské zahradě přineslo nevídaný kulturní zážitek / 2024

Léto s jeho posledním dnem bylo v Mariánské zahradě radostnou, zářící i dojemnou událostí v krajině, která uzavřela náš hospodářský bylinný rok a otevřela tak téma vzniku výzkumně vzdělávacího a terapeutického domu. Radostné bylo též představení naší, po požáru v roce 2020 znovu rekonstruované, stodoly částečně využitelné pro sušení bylin během teplých letních dní.

Děkujeme všem, kteří se přišli seznámit s naší představou o „udržitelném“ životě, kteří přišli hloubat nad tématy doby a podpořili tak naši myšlenku. Jmenovitě především Jitce Řezáčové, Magdaléně Růžičkové, Šárce Samkové, Davidu Hamrovi, Jaroslavu Špínovi a za fotografie Petru Bímovi  I přes současný tlak na změnu krajinného rázu výstavbou technické infrastruktury, chceme místo dále podporovat a přes všechny dějinné události, které se místem přehnaly a vždy jej nějakým zvláštním způsobem poškodily, se snažíme dál o šíření jeho významnosti pro společnost i jednotlivce.

Těšíme se v příštím roce při organizování druhého ročníku se všemi, kteří se na akci podíleli.

Šárka Nemešová

Pro Terra Mater nafotil Petr Bíma, www.freedlantsko.eu, www.reklama-frydlant.cz, www.bima.cz

 

001 zari na marianske strani plakat 2024
Letošní Kunratická stopa se těšila velkému zájmu

Letošní Kunratická stopa se těšila velkému zájmu

Kunratickou stopu si letos nenechaly ujít dvě stovky nadšených účastníků. Na fáborky vyznačenou trasu se dopoledne vydalo celkem 103 dětí v doprovodu 96 dospěláků. Během pěti kilometrového pochodu návštěvníci postupně plnili nejrůznější úkoly na celkem 10 kontrolách....

číst více

Pin It on Pinterest