Z Libverdského dýňobraní se pomalu stává tradiční akce a stejně jako v posledních letech s ní na Frýdlantsko přichází podzim. A letos přichází se vším všudy, včetně sychravého a uplakaného počasí. V Lázních Libverda se první říjnovou sobotu sešlo několik desítek rodičů s dětmi, aby společně vytvořily vyřezáváním z dýně rozličné a většinou strašidelné bytosti. Během vydlabávání a vyřezávání těchto artefaktů nabídla Pizzerie U Růženky účastníkům kromě tradičního občerstvení i speciální menu jehož základ především tvořila již zmíněná dýně .

Po tvůrčí práci s nožíkem a lžicí dostal nejmladší účastníky svým vystoupením témeř do transu a nejvyšího stavu rozdováděnosti kouzelník Čáry kluk. Jeho vystoupení i přes určitá omezení, vzhledem k vytrvalému dešti, byla pro děti nezapomenutelným zážitkem, jak je patrné i z přiložené fotogalerie.

Letos tuto krásnou akci nejen pro děti, ale i pro jejich rodiče a další návštěvníky, opět zakončila výborná kapela Přehmat Liberec, která pocit chladu z podzimního deštivého počasí zcela zahnala svými temperamentními rytmy Rock’n’Rollu.

Pro Obecní úřad Lázně Libverda nafotil Petr Bíma, www.freedlantsko.eu, www.reklama-frydlant.cz

 

Hejnicman a Hejnicfilm 2024

Hejnicman a Hejnicfilm 2024

Zapsaný spolek Jizerské aktivity Liberec a město Hejnice pořádají 12. ročník HEJNICMAN 2024závod pro drsné ženy a muže 4. ročník HEJNICFILM 2024přehlídka outdoorových filmů Libereckého kraje sobota 19. října 2024, Hejnice (náměstí, kino) HEJNICMAN 2024 12. ročník...

číst více
Letošní Kunratická stopa se těšila velkému zájmu

Letošní Kunratická stopa se těšila velkému zájmu

Kunratickou stopu si letos nenechaly ujít dvě stovky nadšených účastníků. Na fáborky vyznačenou trasu se dopoledne vydalo celkem 103 dětí v doprovodu 96 dospěláků. Během pěti kilometrového pochodu návštěvníci postupně plnili nejrůznější úkoly na celkem 10 kontrolách....

číst více

Pin It on Pinterest