V úterý 17. května pořádá Nadace EURONISA 20. ročník veřejné sbírky “Pozvedněte slabé!” také v ulicích Frýdlantu. Studenti Střední školy hospodářské a lesnické budou za 30 korun prodávat sbírkové předměty. Jedná se o přívěsky se žetonem do nákupních košíků, zrcátka a otvíráky s logem Nadace EURONISA. Sbírka je typická tím, že finance, které budou v konkrétním městě mezi místními obyvateli vybrány, tak zde také budou později rozděleny. Ve Frýdlantě pomohou středisku Husitské diakonie Domov u Spasitele k nákupu geriatrického polohovacího křesla určeného pro klienty upoutané na lůžko.

 
Přispět do sbírky je také možné zasláním dárcovské SMS na číslo 87777 ve tvaru: DMS EURONISA 30, DMS EURONISA 60 nebo DMS EURONISA 90. Příspěvek do sbírky pak činí 29, 59 nebo 89 Kč. Možné je také zaslání dárcovské SMS v podobě trvalého příkazu, a to ve formátu: DMS TRV EURONISA 30 (60 nebo 90). Nebo je také možné přispět přímo na účet vedený zdarma u UniCredit Bank v Liberci. Číslo účtu je 705 705 705/2700.
 
Sbírka se letos uskuteční celkem v 11 městech: v Liberci, Jablonci n. N., Turnově, České Lípě, Rumburku, Novém Boru, Semilech, Tanvaldu, Frýdlantu, Jilemnici a v Lomnici nad Popelkou. Kromě letní části se bude konat také zimní část a po sečtení obou se peníze slavnostně předají podpořeným subjektům.
 
Zdroj: Martina Petrášková, tisková mluvčí města Frýdlant. 
Letošní Kunratická stopa se těšila velkému zájmu

Letošní Kunratická stopa se těšila velkému zájmu

Kunratickou stopu si letos nenechaly ujít dvě stovky nadšených účastníků. Na fáborky vyznačenou trasu se dopoledne vydalo celkem 103 dětí v doprovodu 96 dospěláků. Během pěti kilometrového pochodu návštěvníci postupně plnili nejrůznější úkoly na celkem 10 kontrolách....

číst více

Pin It on Pinterest