Sobotní podvečer a večer patřil hned na několika místech akcím interesantního kulturního festival Frýdlantsko France Kafky, který byl tímto zahájen. Úvodním galavečerem provázel ředitel festivalu Jakub Žáček.

Slavnostního zahájení festivalu a promítání světové premiéry krátkého česko-německého filmu Franz Kafka: Umělec v hladovění v dobách C. ve frýdlantském kině se zúčastnili mimo jiných i tvůrci filmu. Režisérka filmu Olga Seehafer s dcerou. Na svátečním podvečeru byl přítomen také Roman Horák, který je choreograf a Jacob Fischer, který je autorem hudby filmu. Celý úžasný ceremoniál doprovázela na housle Emma Landgráfová. 

Zahajovací večer pokračoval v prostorech Kaplanky na hradu a zámku Frýdlant velmi zajímavou vernisáží výstavy Davida Landgráfa: Ohlédnutí. Oficiální fotograf festivalu Frýdlantsko Franze Kafky vybral z minulého ročníku 300 nejzajímavější fotografií.

O hodinu později, soubor Krátkého a úderného divadla připravil na nádvoří hradu a zámku Frýdlant koncert plný písní, tanců a scének, se speciálním hostem Ester Kočičkovou. Poté zahrálo hudebního těleso Big’O’Band Marka Ottla, které bylo jako vždy nabito živelnou energií.

Počasí bylo přívětivé a všichni zúčastnění, jak aktéři tak návštěvníci byli absolutně skvělí.

Foto: David Landgráf.

Mediálním partnerem je freedlantsko.eu.

Partnery akce jsou:

 

 

Hejnicman a Hejnicfilm 2024

Hejnicman a Hejnicfilm 2024

Zapsaný spolek Jizerské aktivity Liberec a město Hejnice pořádají 12. ročník HEJNICMAN 2024závod pro drsné ženy a muže 4. ročník HEJNICFILM 2024přehlídka outdoorových filmů Libereckého kraje sobota 19. října 2024, Hejnice (náměstí, kino) HEJNICMAN 2024 12. ročník...

číst více
Letošní Kunratická stopa se těšila velkému zájmu

Letošní Kunratická stopa se těšila velkému zájmu

Kunratickou stopu si letos nenechaly ujít dvě stovky nadšených účastníků. Na fáborky vyznačenou trasu se dopoledne vydalo celkem 103 dětí v doprovodu 96 dospěláků. Během pěti kilometrového pochodu návštěvníci postupně plnili nejrůznější úkoly na celkem 10 kontrolách....

číst více

Pin It on Pinterest