Kunratická paleta 2024

Již šestnáctý ročník oblíbené akce Kunratická paleta se konal první květnovou sobotu na návsi v Kunraticích u Frýdlantu. Zábavná akce, v rámci níž kreslí děti křídami obrázky na cestu lemující náves, letos přilákala celkem 26 menších i větších umělkyň a umělců nejen z Kunratic, ale i z okolí.

Od ranních hodin se náves plnila dětmi, které se zde sešly, aby na cestě zanechaly svou křídovou stopu. Soutěžní duch byl znát ve vzduchu, ale především šlo o zábavu a radost z tvoření. Obecní náves se proměnila v jedno veliké plátno. Všechny obrázky byly nádherné a kreslení s křídami si děti užily. Na asfaltu se objevili nejen tradiční motivy v podobě kytiček a zvířátek, ale i řada známých filmových postaviček od Rákosníčka přes Ledové království až po prasátko Pepu. Návštěvníky zaujal i znak višňovských fotbalistů či postavičky z oblíbené hry Minecraft.

Děti se současně s kreslením vydováděly i v přilehlém parku, kde si hrály na honěnou při čekání na vyhlášení výsledků, které proběhlo hned ve třech kategoriích. Tradičními jsou kategorie pro děti navštěvující mateřské školy a žáky základní školy. Poprvé za dobu konání této akce byly oceněny i práce středoškolských studentů, kteří při letošním ročníku vzali taktéž do rukou křídy. Na závěr pořadatelé ocenili za krásné výtvory všechny zúčastněné umělce pamětní medailí i sladkou odměnou.

Kategorie pro děti navštěvující MŠ:

  1. Sebík Dvořák – Pohádkové postavičky
  2. Tobík Buchvald – Ponorka
  3. Markéta Křížová – Louka

Kategorie pro děti navštěvující ZŠ:

  1. Izabela Křížová – Čarodějnice
  2. Adam Kreček – Minecraft
  3. Eliška Pospíchalová – Princezna Ema

Kategorie pro studenty navštěvující SŠ:

Elča Podobská a Anička Bílková – Fotbalový znak TJ Jiskra Višňová

Jakub Liška – Znak obce Kunratice

Malí i velcí umělci si dopoledne náramně užili. Příjemné sobotní počasí se obtisklo i do pohodové atmosféry, kterou vám zprostředkovaně přinášíme na pořízených fotografiích. Pořadatelé se těší na další ročník a děkují všem účastníkům za jejich nadšení a podporu, které z Kunratické palety činí každoročně nezapomenutelnou událost.

Kunratice, 5. května 2024

Foto: Milan Götz a Petr Bíma, www.freedlantsko.eu, www.reklama-frydlant.cz, www.petr-bima.cz

 

Letošní Kunratická stopa se těšila velkému zájmu

Letošní Kunratická stopa se těšila velkému zájmu

Kunratickou stopu si letos nenechaly ujít dvě stovky nadšených účastníků. Na fáborky vyznačenou trasu se dopoledne vydalo celkem 103 dětí v doprovodu 96 dospěláků. Během pěti kilometrového pochodu návštěvníci postupně plnili nejrůznější úkoly na celkem 10 kontrolách....

číst více

Pin It on Pinterest